Allmäntandvård

När du bokar en basundersökning hos oss på Kullakliniken får du oftast först träffa en tandsköterska som går igenom din
hälsodeklaration och utför fotografering med både kamera och röntgen om indikation för detta finns. Därefter undersöker tandläkaren hur alla tänder, slemhinna, tunga och hur tandköttet mår. Allt är på en individuell basis, då vi alla ser olika ut i munnen och har olika behov. Genom undersökningen kommer vi fram till om vidare behandling behövs. Om exempelvis karies (hål i tänder) eller tandlossningssjukdom finns, bokar vi en ny tid för att behandla detta. I en basundersökning ingår det 4 röntgenbilder och lättare tandstens-borttagning.

Kontakta oss

Akuttandvård

Vi erbjuder akuttandvård alla öppna vardagar samt de lördagar vi har öppet. Vid ett akut besök försöker vi alltid hitta den tid som finns närmst för att du skall slippa gå med obehag.

Går det att lösa problemet med en gång på samma tid försöker vi alltid göra det, men ibland kan man behöva komma tillbaka.
Värk går alltid före något annat.

Kontakta oss för en akuttid om du har:

  • akut tandvärk

  • råkat ut för en akut tandskada

Kontakta oss

Tandreglering

Vi är en av få kliniker i Dalarna som kan erbjuda tandreglering genom Invisalign. Invisalign är genomskinliga bettskenor. Skenorna är specialgjorda för just dig och flyttar dina tänder en liten bit i taget. Effektivt, varsamt och precist.

  • Diskret utformning – genomskinlig skena

  • Bekväm & smärtfri behandling.

  • Tydliga resultat

Om du väljer Invisalign får du en tydlig behandlingsplan och kan se slutresultatet redan i början av behandlingsperioden.

Kontakta oss

Protetik

Det finns olika sätt att fylla en tandlucka på eller om du blivit av med en stor del av tanden och det ej går att rädda med plast. Då kan man sätta en så kallad en krona på tanden. Den kan sitta för sig själv på en tand som en hjälm, eller tillsammans i ett led som en bro där man fyller den tandlucka som fattas.Har man ett väldigt slitet bett kan en betthöjning krävas och då sätter man flera kronor och broar. I tandvärldens ordlista kallas detta för protetik och möjligheterna är många.

Idag samarbetar vi med Ludvika Dentallab som har sina labb i Ludvika och Falun. Vi har också en av tandteknikerna på plats på mottagningen i Sälen en gång i månaden.

Kontakta oss

Tandimplantat

Metoden att ersätta förlorade tänder med implantat är idag en beprövad och säker behandling. Hos oss på Kullaklinken gör vår specialisttandläkare dessa typer av behandlingar.

Så här går det till:

Steg 1. Behandlingen börjar med en noggrann undersökning inklusive röntgen. Genom röntgenbilder bedömer vi bland annat tandbenets mängd och kvalitet. Tandläkaren går igenom behandlingsplanen för dig som patient, du får även en kostnadsuppskattning för hela processen.

Steg 2. En skruv opereras in i käkbenet och fungerar som en konstgjord tandrot. Läkningstiden efter operation kan variera, men vanligast är två-tre månader.

Steg 3. När implantat läkt fast sätts de nya tandkronorna på plats och är redo att användas.

Vi använder endast implantat från ledande leverantörer såsom Straumann.

Tips! Här kan du läsa mer om Implantatbehandling och hur du bäst sköter din munhälsa inför & efter en implantatoperation.

Boka konsultation

Enkel och snabb onlinebokning!

Boka tid online

Medlem av Privattandläkarna

Hos oss kan du betala med följande kort:


Vi är en kontantfri mottagning.

Vi är anslutna till

Tandläkarna är legitimerade av Socialsyterlsen.